Celebrem la Castanyada a l’Escola Muntanya del Drac

Durant la setmana del 24 al 28 d’octubre, a l’escola, vam gaudir de moltes activitats entorn de aquesta festivitat de tardor.

El dimecres dia 26 al matí, va venir a l’escola l’Albert Marquès, un rondallaire anomenat «ós Mandrós», professor de l’institut Manresa Sis, i ens va explicar quatre contes bonics i divertits.

Els nens i nenes de 4rt de primària van representar una obra de teatre titulada, «Castanyera on ets?». Tots els alumnes de l’escola i les famílies de la classe de 4rt vam poder gaudir de l’obra de teatre entre el dijous a la tarda i el divendres al matí. Ens va agradar molt i van fer molt bona feina.

El divendres dia 28 al matí, vam tenir la visita sorpresa de la castanyera, una mare de l’escola que va voler participar i col·laborar amb l’arribada d’aquest personatge característic de la tardor. Va anar passant per les classes, ben guarnida i amb un cistell ple de castanyes, anunciant la festa del dia.

A mig matí, tots els nens i nenes de l’escola, vam participar en una gimcana organitzada pels alumnes de sisè de primària. Van muntar 6 proves per tota l’escola i amb grups barrejats amb alumnes de tots els cursos, vam anar passant per totes les proves i gaudint de les activitats organitzades pels companys i del bon temps que ens acompanyava.

A la tarda vam celebrar la festa anunciada per la castanyera. Vam convidar a les famílies per poder assistir a la festa. Els vam mostrar els balls i cançons de la castanyada que havíem estat preparant les últimes setmanes. Un cop acabades les danses de cada curs, vam organitzar-nos amb rotllanes de cada classe i amb les famílies vam menjar les castanyes, molt ben fetes, que els pares i mares voluntaris havien preparat al migdia.

I per contradir la dita, «per tot sants castanyes i mocadors grans», vam gaudir d’un dia ben assolellat.

Escola Muntanya del Drac