La Gira Zapatista per la Vida al barri del Xup

  • por

El Xup ha acollit la visita d’integrants zapatistes en el marc de la «Travesía por la Vida. Capítulo Europa», un viatge que des de Chiapas (Mèxic) els porta a recórrer gairebé una trentena de països europeus per realitzar, en paraules seves trobades, diàlegs, intercanvis d’idees, experiències, anàlisis i valoracions entre els qui ens trobem obstinats, des de diferents concepcions i en diferents terrenys, en la lluita per la vida, és a dir els qui comparteixen les mateixes preocupacions i lluites semblants, a totes les persones honestes i a tots els de «baix» que es rebel·len i resisteixen en els molts racons del món.

Així doncs, abans-d’ahir, dilluns 22 de novembre, grups zapatistes d’Escolta i Paraula es van reunir amb alumnat, professorat i famílies de l’Institut Manresa Sis i ahir, dimarts 22, amb membres de l’Associació de Veïns i Veïnes del Xup.

D’aquesta manera hem compartit paraules i escoltes, reflexions i aprenentatges, lluites antigues i presents, que ens reforcen i encoratgen a seguir treballant per la col·lectivitat i el bé comú.

Gairebé quatre dècades després del naixement de l’Exèrcit Zapatista d’Alliberament Nacional (EZLN), aquest continua més viu que mai i segueix sent exemple de dignitat rebel arreu del planeta.

Zapata vive, la lucha sigue!

http://www.girazapatista.cat/