Nova junta veïnal al barri


A partir de la necessitat de la participació del jovent al barri, va néixer fa uns anys la Comissió de Joves del Xup. Des de llavors juntament amb l’Associació de Veïns, s’ha anat impulsant diferents actes i activitats pel barri amb l’objectiu de mobilitzar els veïns i fer reviure el barri.

Darrerament l’Associació de Veïns necessitava la incorporació i implicació de nous membres per tal d’aportar noves estratègies col·lectives i fer front a les noves necessitats que presenta el barri. En aquest context, l’Assemblea General ordinària de l’AVV, celebrada el 4 de juliol, es va aprovar la renovació parcial de la Junta directiva de l’entitat veïnal, després d’un procés de treball intern per tal de constituir un nou equip on s’involucrés diferents perfils, com per exemple el jovent del barri.

D’aquesta manera, Virgínia López, fins al moment presidenta, passa ara a ser vocal. Cèlia Capell (secretària) i Antonio Soto (tresorer) deixen el seu càrrec i set nous veïns entren a la nova junta.

Així doncs, els membres que componen la junta actual són:

  • President: DAVID SOTELO FERNÁNDEZ
  • Vicepresidenta: CARLA SAMANIEGO GONZÁLEZ
  • Secretària: EYLA GONZÁLEZ GUERRERO
  • Tresorer: JOSÉ CANTALEJO FERNÁNDEZ
  • Vocal: VIRGÍNIA LÓPEZ SÁNCHEZ
  • Vocal: MOHAMMED ESSAGUIR BOUCHTAOUI
  • Vocal: ADEL EL KART LAACHIRI
  • Vocal: JOAQUIN VIZCAINO GRIMA


Qui és qui?

David Sotelo Fernández (President) Nascut al Xup l’any 1994. Ha estat vinculat amb l’Esplai Tres Pins i el Casal Cívic del Xup i  jugador del Club de Futbol Pare Ignasi Puig. Des de l’any 2015 treballa a Cafès del Bages. És membre també de la Comissió de Joves del Xup.

Carla Samaniego González (Vicepresidenta) Nascuda al Xup l’any 1992. Neta d’en Juan de los Pájaros. Ha estat vinculada amb l’Esplai Tres Pins i el Casal Cívic del Xup. Actualment treballa d’auxiliar d’infermeria a Althaia i estudia la carrera d’infermeria a la FUB. És membre també de la Comissió de Joves del Xup.

Eyla González Guerrero (Secretària) Nascuda al Xup l’any 1994. Ha estat vinculada amb el Casal Cívic del Xup i monitora de l’Esplai Tres Pins. Actualment treballa com educadora a la Llar d’Infants Tous i estudia CFGS d’Integració Social. Des de l’any 2007 no viu al Xup, però mai ha deixat de participar i col·laborar en activitats del barri. És membre també de la Comissió de Joves del Xup.

José Cantalejo Fernández (Tresorer) Nascut al Xup l’any 1987. Actualment és jugador i delegat dels veterans del Club de Futbol Pare Ignasi Puig. Des de l’any 2019 treballa a una fàbrica de pinsos d’alimentació animal. És membre també de la Comissió de Joves del Xup.

Virgínia López Sánchez (Vocal) Nascuda al Xup l’any 1972. Ha estat secretària del Club de Futbol Pare Ignasi Puig, presidenta de l’AFA Muntanya del Drac i de l’AVV fins a l’actualitat. També ha estat bibliotecària de la Biblioteca Veïnal.

Mohammed Essaguir Bouchtaoui (Vocal) Nascut a Beni Mellal (Marroc) l’any 1980. Des de l’any 2005 viu al barri del Xup. És tresorer de l’AFA Muntanya del Drac. Des de l’any 2006 treballa a una fàbrica d’electrònica.

Adel El Kart Laachiri (Vocal) Nascut a Larraix (Marroc) l’any 1971. Des de l’any 2001 viu al barri del Xup. Durant més de 15 anys ha treballat d’educador social. Ha estat membre de l’AFA Muntanya del Drac i representant al Consell Escolar.

Joaquin Vizcaino Grima (vocal) Nascut l’any 1940 a Guadix (Granada). Des del naixement del barri, l’any 1965, viu al Xup. Fou fundador i primer president de l’AVV, sindicalista a CCOO i membre del Comitè Local del PSUC. Actualment és membre de la Comissió per la Gent Gran del Xup i de la Plataforma en Defensa de les Pensions i dels Drets de la Gent Gran de Manresa.