“Volem serveis i equipaments 100% públics, universals i de qualitat”

La pandèmia és el catalitzador d’una nova crisi socioeconòmica que ja es preveia i de la qual es derivaran conseqüències nefastes pels barris populars com el del Xup: atur disparat, augment de la pobresa, aprofundiment de les desigualtats, etc. 

Davant d’aquesta situació, volem fer palès que els serveis públics garanteixen drets fonamentals com l’educació, la salut o la protecció social. Per això volem uns serveis i equipaments 100% públics, universals i de qualitat, que garanteixin condicions laborals dignes i que fomentin una societat més justa socialment i sostenible ambientalment. 

El barri del Xup ha patit una deficiència de serveis públics des del seu naixement, la qual tan sols ha pogut ser, en part, superada per la lluita veïnal. Avui en dia, la realitat que vivim també ho requereix i per això volem fer públiques algunes de les moltes necessitats del barri: 

1. Una Residència 100% pública per tots els ciutadans de Manresa i comarca que no poden pagar una residència privada. 

2. Estudis de Batxillerat a l’institut del barri, Institut Manresa Sis, tal i com va prometre el Departament d’Educació. És imprescindible un nou edifici, per tal d’eliminar els actuals barracons i que tant l’escola com l’institut disposin de l’espai necessari. 

3. Una Sala Polivalent oberta al barri (mancança històrica) i una nova Biblioteca Veïnal, aprofitant el futur nou equipament educatiu. 

4. Reobertura del Dispensari mèdic, tancat des de l’inici de la pandèmia. Avui en dia, gràcies a l’avanç en el procés de vacunació, ja hauria de tornar-se a posar en marxa. 

5. Un Servei de Bus que esdevingui bus urbà i no interurbà com actualment, amb els perjudicis que això significa (en preu per exemple) i que s’ajusti a les necessitats dels veïns/es. 

6. Millora de la zona d’equipaments esportius municipals (Camp de Futbol i pistes de Petanca). En concret és necessari garantir un sistema de reg i de drenatge òptim per la futura gespa artificial. 

És per tot això que ens dirigim a la societat civil de Manresa i demanem el seu suport i solidaritat. I també ens dirigim a les administracions competents, Ajuntament de Manresa i Generalitat de Catalunya perquè totes aquestes mancances siguin resoltes el més ràpid possible. 

El nostre barri lluitarà sense descans fins aconseguir aquestes justes reivindicacions. 

 Barri del Xup, 8 de juliol de 2021 

 

Associació de Famílies d’Alumnes Escola Muntanya del Drac – Associació de Famílies d’Alumnes Institut Manresa Sis – Associació de Veïns i Veïnes del Xup- Club de Futbol Pare Ignasi Puig – Club de Petanca del Xup – Comissió de Joves del Xup – Comissió per la Gent Gran del Xup