La residència pública per a la gent gran: la lluita continua!

Continua la lluita per aconseguir que la Generalitat de Catalunya es comprometi a fer una residència pública per a la gent gran de la ciutat de Manresa en el terrenys que disposa l’Ajuntament al barri del Xup.

El darrer episodi d’aquesta batalla va tenir lloc el passat dia 30 de setembre, data en la que la Plataforma per a la Defensa de les Pensions Públiques i els Drets de la Gent Gran, de la que forma part l’Associació de Veïns del Xup, va registrar a l’Oficina a Manresa del Departament d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat, una instància sol·licitant la construcció de l’esmentada residència amb caràcter d’urgència. La instància anava acompanyada de 1.800 signatures de suport, en la recollida de les quals l’AVV del Xup i la “Plataforma” van participar-hi activament. La instància també anava acompanyada per les cartes d’adhesió de 22 entitats manresanes que donen suport a la nostra reivindicació.

En els darrers mesos, des de la “Plataforma” i amb la participació de l’AVV del Xup s’han fet múltiples gestions i reunions per desencallar la qüestió i aconseguir compromisos del govern de la Generalitat. Nombrosos escrits han estat presentats demanant reunions amb la consellera responsable del departament de Drets Socials, reunions amb la delegada del govern de la Generalitat, amb el govern municipal de Manresa, amb grups polítics del Parlament de Catalunya, etc.

A data d’avui, res de tot això ha servit per aconseguir que el Govern de la Generalitat prengui cap decisió positiva respecte de la nostra reivindicació. Tot i que reconeixen la manca de places de residència per a la gent gran de Manresa, no concreten de quina forma tenen intenció de cobrir aquesta mancança ni es comprometen a incloure cap partida en els seus pressupostos per encarregar el projecte de la residència que nosaltres reclamem. Malauradament ens han avançat que en aquesta legislatura no serà possible.

Nosaltres no desistirem de la nostra reivindicació, que està més que justificada. Manresa és una de les ciutat més envellida de Catalunya i de tot l’Estat espanyol. Son més de 16.000 les persones majors de 65 anys que viuen a la ciutat i només tenim 446 places de residència de les quals només la meitat tenen alguna forma de finançament públic. Les llistes d’espera per aconseguir una plaça és gairebé de dos anys al llarg dels quals les famílies que ho necessiten s’han de fer càrrec dels 2.000 euros mensuals que costa una plaça, preu que està totalment fora de l’abast de la immensa majoria de famílies de la nostra ciutat. Aquesta és una situació injusta que clama al cel i que nosaltres continuarem posant damunt la taula dels nostres governants. No defallirem fins aconseguir la residència pública que Manresa tant necessita!

Plataforma en defensa de les Pensions Públiques i els  Drets de la Gent Gran – Manresa

Manresa a 1 d’Octubre del 2022    

Fotos: ALEX GUERRERO / “REGIÓ 7”