“Las 13 demandas zapatistas”, nou mural al Xup

A partir de la col·laboració entre l’Institut Manresa Sis i l’Associació de Veïns del Xup, aquest curs s’ha elaborat un mural, en un túnel dels locals comercials, per part de l’alumnat de 3r i 4t d’ESO.

El mural plasma “Las 13 demandas zapatistas” i vol deixar testimoni de la visita, al passat novembre, d’integrants zapatistes al Xup, en el marc de la «Travesía por la Vida. Capítulo Europa», on recorreren una trentena de països europeus i realitzaren, en paraules seves trobades, diàlegs, intercanvis d’idees, experiències, anàlisis i valoracions entre els qui ens trobem obstinats, des de diferents concepcions i en diferents terrenys, en la lluita per la vida, és a dir els qui comparteixen les mateixes preocupacions i lluites semblants, a totes les persones honestes i a tots els de «baix» que es rebel·len i resisteixen en els molts racons del món.

Fet i fet,  les tretze demandes zapatistes, també són les nostres:

Alimentació

Cultura

Democràcia

Educació

Independència

Informació

Justícia

Llibertat

Pau

Salut

Terra

Treball

Habitatge