Publicat a internet el documental del Xup

Xup, la història d’un barri és el títol del documental publicat l’any 2010 pel cineasta manresà Joan Soler Foyé (1962-2014). Recentment s’ha publicat a internet, a la plataforma Youtube. L’enllaç és el següent:

L’audiovisual, d’una hora de durada aproximada, explica els inicis del barri i també fa un repàs de la seva història a través del testimoni de diverses persones vinculades al Xup: representants veïnals i d’entitats del barri, l’alcalde de la ciutat, exalcaldes, membres d’Adigsa, etc.

El documental fa incidència en el ric teixit social i associatiu del barri. Com va apuntar el propi Soler «he quedat sorprès del gran esperit de lluita, de reivindicació i d’associacionisme que ha tingut i té aquest barri».

La realització del documental va ser una iniciativa de l’Associació de Veïns que va comptar amb la complicitat i el suport econòmic de l’Ajuntament de Manresa, la Generalitat de Catalunya i d’Adigsa.