La Gira Zapatista per la Vida al barri del Xup

El Xup ha acollit la visita d'integrants zapatistes en el marc de la "Travesía por la Vida. Capítulo Europa", un viatge que des de Chiapas (Mèxic) els porta a recórrer gairebé una trentena de països europeus per realitzar, en paraules seves trobades, diàlegs, intercanvis d'idees, experiències, anàlisis i valoracions entre els qui ens trobem obstinats, des de diferents concepcions i en diferents terrenys, en la lluita per la vida, és a dir els qui comparteixen les mateixes preocupacions i lluites semblants, a totes les persones honestes i a tots els de "baix" que es rebel·len i resisteixen en els molts racons del món.

Així doncs, abans-d'ahir, dilluns 22 de novembre, grups zapatistes d'Escolta i Paraula es van reunir amb alumnat, professorat i famílies de l'Institut Manresa Sis i ahir, dimarts 22, amb membres de l'Associació de Veïns i Veïnes del Xup.

D'aquesta manera hem compartit paraules i escoltes, reflexions i aprenentatges, lluites antigues i presents, que ens reforcen i encoratgen a seguir treballant per la col·lectivitat i el bé comú.

Gairebé quatre dècades després del naixement de l'Exèrcit Zapatista d'Alliberament Nacional (EZLN), aquest continua més viu que mai i segueix sent exemple de dignitat rebel arreu del planeta.

Zapata vive, la lucha sigue!

http://www.girazapatista.cat/